• Over ons - Viacryp

Over ons

Maak kennis met het managementteam van Viacryp

Over ons - Adam Knoop - Viacryp

Adam Knoop

Algemeen Directeur

Adam is als oprichter van databedrijf Hot ITem al 20 jaar intensief bezig met ‘big data’. Steeds meer organisaties werken met data en gebruiken feiten om tot inzicht te komen. In de afgelopen jaren is Adam vaak betrokken geweest bij projecten om tot betere stuurinformatie te komen, waarbij privacy een ‘hot item’ was.

Met het toenemende gebruik van data is ook het belang van het zorgvuldig omgaan met privacy toegenomen. Adam heeft voor het eerst met pseudonimisatie te maken gehad als consultant voor het ministerie van VWS, waarbij grote hoeveelheden zorgdata voor analysedoeleinden zijn opgeslagen.

Adam is overtuigd van het belang van innovatieve oplossingen, die het mogelijk maken om zowel nuttige analyses te doen als de privacy van personen te respecteren. Hij is trots dat hij als directeur van Viacryp kan bijdragen aan de oplossing van dit belangrijke vraagstuk.

Over ons - Edwin Kusters - Viacryp

Edwin Kusters

Technisch Directeur

In zijn functie als bedenker van datagedreven besturingsoplossingen is Edwin al achttien jaar betrokken bij veelal grote BI-projecten waarvan de laatste zes met focus op de privacy-aspecten hiervan.

Steeds vaker constateerde hij dat opdrachtgevers bepaalde klantanalysewensen hadden die in strijd waren met de Wbp (later vervangen door de AVG). Hij ging op zoek naar oplossingen die het toch mogelijk maakten om dergelijke analyses te kunnen uitvoeren. Techniek en respect voor de privacy waren daarbij het uitgangspunt, maar ook moest hij rekening houden met klantprioriteiten als time-to-market, kwaliteit van dienstverlening en compliancekosten. De oprichting van een specifiek los bedrijf, tegenwoordig bekend als Viacryp, bleek voor opdrachtgevers een van de meest effectieve oplossingen om invulling te geven aan deze complexiteit.

Edwin spreekt met regelmaat over privacy op seminars en congressen en participeert in de NEN-werkgroep voor het ontwikkelen van een pseudonimiseringsnorm.

Waarom kiezen voor Viacryp?

Trusted Third Party

Door onze positie als Trusted Third Party, bent u verzekerd van een betrouwbaar en veilig pseudonimiseerproces en voldoet u aan de gestelde organisatorische maatregelen.

Wettelijke eisen

Onze diensten helpen u te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) bij het verwerken van persoonsgegevens.

Sterk netwerk

Door ons uitgebreide partnernetwerk kunnen wij u introduceren bij specialisten op het gebied van privacywetgeving, dataverwerking en business improvement.

Bewezen aanpak

Met onze extern gevalideerde techniek & processen en een bewezen aanpak bieden wij u een goede combinatie van zorgvuldigheid en snelheid.

20 jaar ervaring

Wij hebben ruime ervaring op het gebied van Privacy & Data Governance, Privacy Enhancing Technologies, Business Intelligence en Analytics.

Privacy-expertise

Onze unieke dienstverlening en gebruikte technieken hebben geleid tot diverse nominaties en prijzen op het gebied van privacy en data-analyse.

Wilt u meer weten over het pseudonimiseren van persoonsgegevens via een Trusted Third Party? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

© Viacryp BV