Persoonsgegevens proportioneel delen

Viacryp heeft een dienst ontwikkeld waarbij gegevens proportioneel gedeeld worden met bescherming van privacy. Wij verwerken alleen pseudoniemen en versleutelde, dus onleesbare informatie. Versleuteling gebeurt vakkundig in twee stappen.

De pseudoniemen gebruiken we als een whitelist. De andere partij levert de pseudoniemen van haar klanten, ook in twee stappen gepseudonimiseerd, samen met de relevante versleutelde informatie.

Wij filteren de informatie op basis van de geanonimiseerde whitelist en sturen alleen de informatie door van individuen die op de whitelist voorkomen.

Voorbeeldtoepassing: fraude opsporen

Deze dienst kunnen we bijvoorbeeld inzetten bij het opsporen van gestolen auto’s. De politie levert de lijst met kentekens van gestolen auto’s, de zogenaamde whitelist.

De parkeergegevens en andere registraties van voertuigbewegingen kunnen vervolgens anoniem worden verwerkt. Bij een anonieme match leveren wij de gegevens near-realtime door aan de politie, die de vereiste gegevens kan ontsleutelen.

Op deze wijze kunnen we ervoor zorgen dat de politie alleen inzicht heeft in voertuigbewegingen van gestolen voertuigen.

Persoonsgegevens proportioneel delen - Viacryp

Wilt u meer weten over het proportioneel delen van persoonsgegevens? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.