De Hoge Dennen Capital verwerft minderheidsbelang in Viacryp

De Hoge Dennen Capital verwerft minderheidsbelang in Viacryp

Viacryp, dé specialist in privacybescherming bij data-analyse, vindt met De Hoge Dennen Capital een investeerder om door te groeien in Nederland en daarbuiten.

Investeringsmaatschappij De Hoge Dennen Capital neemt daarbij een minderheidsbelang in Viacryp. Zij ziet sterke groeikansen in de ontwikkeling van Privacy Enhancing Technologies in Nederland en daarbuiten en verwacht dat Viacryp hier profijt van zal hebben. De Hoge Dennen Capital ondersteunt Viacryp met kapitaal en kennis.

Groeipotentie in Nederland en daarbuiten

Met de investering verwacht Viacryp door te kunnen groeien in Nederland en voet aan de grond te zetten buiten Nederland. Door de komst van de Europese General Data Protection Regulation in 2018 zullen veel Europese organisaties maatregelen nemen om te voldoen aan de aangescherpte Europese wet- en regelgeving als het gaat om het verwerken van persoonsgegevens. Marcel van den Heuvel van De Hoge Dennen Capital: “Viacryp speelt hier goed op in door als Trusted Third Party diensten aan te bieden om veilig en gecontroleerd persoonsgegevens te pseudonimiseren zodat individuele klantgegevens niet meer kunnen worden afgeleid uit de verwerkte data. Viacryp sluit aan bij een maatschappelijke trend naar meer en beter gebruik van ‘big data’, met respect voor privacy.”

Over De Hoge Dennen Capital

De Hoge Dennen Capital is de zelfstandig opererende private equity investeringsmaatschappij van de familie De Rijcke. De familie De Rijcke is meerdere generaties eigenaar geweest van Groenwoudt Supermarkten en Kruidvat Drogisterijen welke eind jaren negentig respectievelijk begin deze eeuw zijn verkocht. De investeringsfilosofie wordt gekenmerkt door ondernemerschap, flexibiliteit, partnership en lange termijn relaties. De achtergrond en investeringsfilosofie van De Hoge Dennen Capital maakt haar uitstekend geschikt voor het Nederlandse familiebedrijf. Het accent van de investeringen ligt op (familie)bedrijven in situaties van opvolging, herplaatsing, buy-out of expansiefinanciering.

Website De Hoge Dennen Capital