Verslag Seminar Big Data & Privacy

Verslag seminar Big Data & Privacy - Viacryp

Op 3 juli jl. organiseerden wij samen met Solv Advocaten, Postnl/Cendris en Hot ITem een seminar dat in het teken stond van Big Data en Privacy.

Aanleiding

Het verwerken en effectief gebruiken van (persoons-)gegevens wordt door de wet steeds meer aan regels onderhevig. Daarnaast speelt de publieke perceptie een belangrijke rol in de beeldvorming rondom privacy. De Big Data hype versnelt de discussie over het waarborgen van privacy en welke gegevens er allemaal voor welk doel gekoppeld worden. Hierdoor is er binnen bedrijven sprake van een toenemend sentiment dat er niets meer is toegestaan. Toch is er binnen de huidige wetgeving nog steeds veel mogelijk om door juist gebruik van (persoons)gegevens doelstellingen te behalen en bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Sprekers

Het seminar werd geopend door Rob Honing, oprichter/directeur van Hot ITem en initiatiefnemer van Viacryp B.V. waarna Christiaan Alberdingk Thijm, oprichter en partner van Solv Advocaten, een toelichting gaf op de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) en de impact hiervan op bedrijven. Vervolgens was het woord aan Rence Damming, privacy officer bij KPN. Rence vertelde over zijn rol, hoe hij deze ervaart en hoe hij probeert binnen de kaders te komen tot een oplossing voor de business. Na de pauze gaf Edwin Kusters, technisch directeur bij Hot ITem, een toelichting op twee concrete oplossingsrichtingen waarmee het maximale uit persoonsgegevens kan worden gehaald. Als eerste ging hij in op de mogelijkheid tot het onderhouden van klantcontacten via het Collectief Register Personen, een dienst van Cendris. Vervolgens gaf hij een toelichting op Viacryp als Trusted Third Party en de mogelijkheden die dit biedt.

Vervolg

Wij kijken terug op een zeer geslaagd seminar. Uit de hoge opkomst en de positieve reacties van de deelnemers na afloop, bleek dat er een brede interesse is voor de onderwerpen die op het seminar aan bod zijn gekomen. Wilt u op de hoogte worden gehouden van toekomstige seminars, stuur dan een mail naar info@viacryp.eu.